Bandrecorders

Bandrecorders – Tape decks – Studio recording decks – Cass. decks – DAT

Reeds ruime tijd kennen de bandrecorders een revolutionaire en emotionele  “Come Back” . Hierdoor zijn sommige fabrikanten hun oude stock terug gaan activeren. Deze stock is echter  beperkt en soms bijna volledig uitgeput,de grootste voorraad is reeds in ons bezit.

Meer dan 70% van de huidige bestaande toestellen zijn slecht of zelfs helemaal niet onderhouden waardoor ze niet meer voldoen aan de opgegeven specificaties, en helaas dof en vervormd klinken. Opnames lukken niet meer en het spoelen geeft problemen,enz….

Elke fabrikant heeft zijn specifieke “referentie – levels”. De opgegeven procedures en meetmethoden dienen strikt te worden opgevolgd !

Een tape deck kan men NOOIT afregelen op het gehoor noch volgens het idee van “dit zal wel ongeveer kloppen”.Zulke ingrepen vragen ervaring en kennis van zaken , uit goede bron weten wij zeker dat ervaren techniekers nog op één hand zijn te tellen ! De meesten zijn op leeftijd van pensioengerechtigde leeftijd of hebben tijdens hun carrière een andere weg afgelegd.

The Vintage Company heeft als enig overblijvend bedrijf in deze specifieke materie de ervaring om uw toestel terug 100%  volgens fabrieksspecificaties af te stellen en compleet professioneel te reviseren en te kalibreren.

Indien u deze kwaliteitsservice wenst, bent u hier aan het correcte adres,wij leveren uitsluitend professionele herstellingen aan onze klant!

Wat omvat een revisie ?

  • Vervangen van de nodige halfgeleiders – elco’s – trimmers – schaalverlichting (eventueel koppen – capstan – drukrollers – ea)
  • Uitmeten – callibreren van de verschillende versterkertrappen (LINE – VU – PLAY – REC volgens spec’s)
  • Uitmeten van de koppen en indien nodig bijstellen om terug in fase te zetten (azimuth – tilt – height) met meettoestellen !!
  • Frequentie karakteristiek afstellen met minimale vervorming, toegelaten volgens fabrikant. Deze procedure word zeer nauwkeurig uitgevoerd met geijkte professionele THD toestellen, al dan niet “A-wheighted” met frequentie meter om de audio bandbreedte 20hz-20Khz op te volgen. Enkele fabrikanten hebben speciale regelpunten om de eventuele “dips” die ontstaan in de karakteristiek weg te filteren om een zo vlak mogelijke curve als resultaat te krijgen. (Teac – Technics – Tascam)
  • Tot slot wordt het toestel op test gezet met een laatste grondige complete meettest.

Wij herstellen ALLE mogelijke merken van bij het ontstaan tot heden, en de professionele nog steeds in dienst zijnde meerspoor toestellen.

Toestellen aangeboden op diverse 2e hand sites voldoen niet aan onze normen – specificaties,dit zijn aldus geen referentie decks ! Deze zijn ons meer dan bekend en worden meermaals aangeboden als gereviseerd met de nodige onderdelen die vervangen zijn.De aankoop van zulks een toestel zou u nadien meer durven kosten dan een door ons aangeboden toestel en komen uit ervaring meestal terecht in ons service center via omwegen.Wat wij soms te zien krijgen is zeer bedroevend…… Bespaar u zelf deze kost en kies voor een vakkundig op punt gesteld tape deck,zo bespaart u zichzelf nadien de nodige teleurstellingen met de vraag of uw toestel wel voldoet.

 

Beste klant,

Wij zitten momenteel terug op onze maximum capaciteit en kunnen helaas zo goed als geen herstellingen meer aan nemen .

 


Dit zal sluiten in 20 seconden